‘Mooi kijken’, een workshop positieve beeldvorming

Workshop positieve beeldvorming

Het doel van deze workshop is dat je leert hoe je positief in het leven kunt staan. Fotografie wordt gebruikt als middel om te komen tot een optimistisch zelfbeeld. De fotografie is niet het doel, maar je gaat wel beter fotograferen. Geen psychologie, maar een praktische cursus waarin we lekker gaan fotograferen. Een fotocamera kijkt vanwege diverse redenen vanuit een ander perspectief. Door met fotografie bezig te zijn kun je tot andere conclusies komen met verwondering, zingeving, inspiratie en energie tot gevolg.

De expert in mooi kijken

Met verwondering, zingeving, inspiratie en energie tot gevolg

Bijna iedere fotograaf is op zoek naar schoonheid. Ook al is het te fotograferen onderwerp nog zo akelig, vervelend of saai, de fotograaf zet het mooi in beeld. Een fotograaf is een expert in mooi kijken. Een fotojournalist wil met de foto’s een beeld van de maatschappij geven. Dat kan alleen wanneer de fotograaf zich heel bewust is van de samenleving.

Wat doen we tijdens de workshop ?

Wordt bewust van jezelf, wie ben je en wie wil je zijn

De cursus bestaat uit de volgende onderdelen:

  • De vierkante meter, de beperkte ruimte dwingt tot beter kijken met de boodschap dat in de meest lelijke dingen schoonheid te vinden is.
  • De slechtste foto, ontdek hoe moeilijk het is om iets te maken wat in en in slecht of lelijk is en dat de definitie van lelijk of slecht voor iedereen anders is.
  • Blind fotograferen, leer intuïtief werken en denken.
  • Brainstorm, leg je zelf geen beperkingen op en kijk groot.
  • Zelfportret, wordt bewust van jezelf, wie ben je en wie wil je zijn.

Een offline workshop

De workshop ‘mooi kijken’ is een offline cursus. De workshop kan gegeven worden in vier lessen van twee uur of in drie lessen van drie uur. Een workshop van één dagdeel voor bv. een teammiddag kan ook.
De workshop kan voor een groep aangevraagd worden. Het is niet mogelijk individueel aan te melden.
Deze workshop kan met ieder type camera gedaan worden. Een smartphone is al voldoende.